Cardiotraining, hoe zit dat nou?

Naast vragen over krachttraining, krijg ik ook veel vragen over cardiotraining.
Als ik nou heel lang op de loopband (of andere cardio-apparatuur) ga staan dan val ik toch af?
Het ligt er dus aan hoe je met de loopband omgaat. 

Als mensen vet willen verbranden krijgen ze regelmatig het advies in de sportschool om een half uur cardio op 60 tot 70% van je hartslag te doen. Terwijl dit percentage veel te laag is heeft totaal geen nut. Pak 80 tot 85% van je maximale hartslag en kortere trainingen. Zo zal je veel sneller vet verbranden en dus scheelt het je een hoop tijd.
Cardiotoestellen geven vaak de vetverbrandingszone al aan, maar deze hartslag is veel te laag en zorgt er alleen maar voor dat je wat extra calorieën verbrand...
Read More

Krachttraining voor vrouwen, afvallen of spierballen?

Ik begeleid heel veel vrouwen en krijg vaak dezelfde vraag: Jolanda, als ik krachttraining doe dan krijg ik toch alleen maar spierballen en wordt ik toch groter? Mijn antwoord: NEE!

Als vrouwen het woord krachttraining horen komt het woord bodybuilding gelijk in ze op. Toch hoeft dat echt niet zo te zijn. Ik ben daar echt een typisch voorbeeld van, doe veel krachttraining en zwaar en dan toch heel licht in gewicht . Dat komt door, kijken, trainen en luisteren naar je lichaam. Vrouwen hebben bijna geen testosteron productie zoals mannen dat wel hebben en daardoor ontwikkel je als vrouw geen spiermassa maar worden na verloop van tijd wel meer gedefinieerd/gevormd. Je krijgt dan een strak figuur...

Read More

Wat is nou je BMI?

Er wordt mij vaak gevraagd: Wat is nou BMI? Dit is je Body Mass Index. Het kijkt of je lengte en gewicht in orde is en of het gezond is voor je lichaam en het geen risico geeft op bijv: hart en vaat ziekten, diabetes etc. Het is belangrijk om dit regelmatig te checken! Je BMI kun je op verschillende manieren uitrekenen.

Bij de BMI berekening geeft het een eindtotaal aan of je gewicht wel of niet gezond is, dit kan ook te laag zijn.
Zit je beneden de 18,5 BMI dan is het verstandig om aan te komen. Je kan dit altijd even nachecken.
Zit je tussen de 18,5 en 25 BMI probeer dit dan vast te houden!
Zit je tussen de 25 en 30 BMI dan is het verstandig goed op te letten want boven de 30 is het noodzakelijk om af te vallen, dit is te hoog en heb je meer kans op verhoogd cholesterol etc.
Je kan dit a...

Read More

Soul Cycle fitness trend

Na mijn interview op radio 6 over de nieuwe hype Soul Cycle rijst de vraag wel of niet? Oordeel zelf!

In America is Soul Cycle een ware hype! Het is een soort spinning, maar dan geïnspireerd op uitgaan. De work-out vindt dan ook plaats in een soort ‘disco’. Het kan zelfs compleet met discoballen, champagne in een discoruimte om elkaar op te zwepen en dit alles op de fiets!

Naast het spinninggedeelte krijg je op de fiets ook een Total body workout, dus oefeningen met gewichtjes etc. Na nader onderzoek zie je dat in America de soul cycles centras uit de grond rijzen en dit alles om ieder mens te stimuleren en te gaan voor je goal met elkaar.

Lichten uit, kaarsjes aan, kalmte en zoals zij zelf zeggen meer spiritueel als lichamelijk...

Read More

Superfood: Chia zaden

Op dit moment is healthy food, power food en biologisch eten een hot item. Ik ben blij dat steeds meer mensen beseffen dat ze maar een lichaam hebben en daar zuinig mee moeten mee omgaan. Voor de liefhebbers ben ik bijna klaar met de beschrijving van mijn nieuwe voeding `Way of Life` voor mensen om gezonder te leven. Tips, trics en een healthy lifestyle. En daar mogen zeker de Chia zaadjes niet aan ontbreken!

Chia zaden worden al duizenden jaren gebruikt voor een gezond lichaam, meer energie en de gevolgen van het ouder worden tegen te gaan. Bijna was dit wonder van de natuur vergeten en verloren gegaan. Gelukkig zijn de chia zaden druk bezig een comeback te maken! Om je te overtuigen dat chia zaden geen hype, maar feit zijn nemen we hier de voordelen van chia zaden onder de loep.

De afgel...

Read More

Water onze dierbaarste vriend

Nu de zomer eraan komt een stukje over water, dorstlesser nummer 1 en vooral ook erg goed voor ons! Waarom is water zo belangrijk voor ons?

Voldoende drinken voorkomt:

 • Spierkrampen
 • Constipatie
 • hoofdpijn, migraine
 • nierproblemen
 • honger
 • droge huid
 • vermoeidheid
 • Duizeligheid
 • uitdroging

Wist je ook dat het goed is voor je hart? Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat bij mensen die meer dan 5 glazen water per dag drinken de kans op een hartaanval 41% kleiner is dan bij mensen die minder dan 2 glazen per dag drinken. Ook heb je minder kans op darmkanker en tot wel 50% minder kans op blaaskanker. Genoeg om je er toch bewust van te worden hoe belangrijk water drinken voor je is.

Ook is water drinken belangrijk voor je vetverbranding! Door water worden je afvalstoffen afgevoerd...

Read More

Trends 2012

De voorspellingen voor 2012 zijn alweer in volle gang. Wat wordt de fitness rage in 2012? Zumba en Dance Fitness blijven populair. Het is leuk, verbrand calorieën, je hebt plezier en het is voor iedereen! Zumba Gold is de trend voor ouderen en Zumbatomic voor de kinderen! De voordelen voor de gezondheid zijn eindeloos. Zumbaleerlingen verliezen gewicht , verbeteren de eigenwaarde, verlagen de bloeddruk en hartslag en krijgen een betere gezondheid in het algemeen.

De top 15 trends in fitness voor 2012 zijn:

 1. Opgeleide en ervaren fitness professionals. Mensen kiezen een serieuzere aanpak
 2. Krachttraining. Krachttraining is een essentieel onderdeel van een complete fysieke activiteit voor alle fysieke activiteiten en geslachten.
 3. Fitness-programma’s voor ouderen...
Read More