Personal Training

Krachttraining voor vrouwen, afvallen of spierballen?

Ik begeleid heel veel vrouwen en krijg vaak dezelfde vraag: Jolanda, als ik krachttraining doe dan krijg ik toch alleen maar spierballen en wordt ik toch groter? Mijn antwoord: NEE!

Als vrouwen het woord krachttraining horen komt het woord bodybuilding gelijk in ze op. Toch hoeft dat echt niet zo te zijn. Ik ben daar echt een typisch voorbeeld van, doe veel krachttraining en zwaar en dan toch heel licht in gewicht . Dat komt door, kijken, trainen en luisteren naar je lichaam. Vrouwen hebben bijna geen testosteron productie zoals mannen dat wel hebben en daardoor ontwikkel je als vrouw geen spiermassa maar worden na verloop van tijd wel meer gedefinieerd/gevormd. Je krijgt dan een strak figuur. Ook de slappe huid wordt weer steviger! Zeker als je druk aan het afvallen bent is krachttraining juist heel belangrijk! Je ziet toch om je heen al die vrouwen die aan cardio doen en geen resultaat?

Vaak krijgen mensen op een sportschool een standaard schema en wordt er niet gevraagd naar doelstellingen of lichamelijke klachten. Ik verander ieder schema zo rond de zes tot acht weken omdat je lichaam went aan een schema en dan heb je dus geen vooruitgang meer. Ook verandering van training en oefeningen zorgt ervoor dat je lichaam vooruitgang boekt, het schema wordt steeds meer aangepast op jouw kunnen en dat is steeds meer! Dus blijf variëren en veranderen, zorg dat je vooruitgang blijft behouden!
Krachttraining is  een hele goede manier van cardio! Spieren die werken kunnen calorieën verbranden.Dit is een van de beste manieren om vet te verbranden! Kijk maar naar een duurloper, die is slank en gespierd maar geen bodybuilder! Door krachttraining worden je spiercellen doelbewust afgebroken en het lichaam zal deze moeten herstellen. Het gebruikt hiervoor opgeslagen lichaamsvet en zorgt op deze manier voor een goed herstel. Na de krachttraining wordt er nog steeds vet afgebroken en de stofwisseling in rust word hoger door middel van krachttraining. Je lichaam zal elke dag veel meer kcal verbruiken!
Krachttraining is de meest effectieve methode om het strakke en vrouwelijke figuur te krijgen én te behouden! Ik noem het beeldhouwen, je lijf mooi maken. Dus dames gooi jullie principe overboord en doe aan krachttraining! Niet te vergeten dat voeding ook een belangrijke rol speelt, maar dat is voor later 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *